Buitenzonwering Amstelveen

 Buitenzonwering Amstelveen

Buitenzonwering Amstelveen

De invloed van enkele vrolijke en levendige mythen

De overtuiging dat raambekleding de binnentemperatuur verlaagt, is deels historisch. Voordat raambekleding algemeen werd gebruikt, deden de bewoners vaak overjassen en gordijnen voor hun ramen om ze in de winter tegen de koude ochtendlucht te beschermen. Dit verklaart waarom mensen uit de oudheid lijken te hebben genoten van de warmte van een vuur dat in de middeleeuwen werd aangestoken. Omdat het bijna onmogelijk is om houtrot op te fleuren door simpelweg de ramen te bedekken, was het enige alternatief het gebruik van waterdichte gordijnen die hetzelfde doel dienden.

Een andere mythe is dat door het gebruik van gevoerde gordijnen de groei van meeldauw en zijn vlek op stoffen kan worden voorkomen. De waarheid is dat door de gordijnen zo te ontwerpen dat ze in elkaar grijpen zodat de lucht niet naar binnen of naar buiten kan, wordt voorkomen dat grote hoeveelheden vocht de kamer binnenkomen. Zolang je nog wat warmte in je kamer hebt wanneer deze stoffen worden teruggetrokken, is het de luchtblokkering die de schimmelvorming tegenhoudt. Dit is een andere mythe. Deze stoffen zijn behoorlijk goed bestand geworden tegen morsen van water, omdat ze meestal van polyester zijn gemaakt en relatief snel drogen. Voor uw ramen kan niet-gevoerde stof dezelfde isolatie bieden en ook een goede luchtcirculatie mogelijk maken.

De derde mythe die onze stofkeuze beïnvloedt, is de overtuiging dat natuurlijke stoffen altijd licht en luchtig zijn. De waarheid is dat natuurlijke stoffen elegant en praktisch kunnen zijn. Ze kunnen met succes worden gebruikt om de indruk van eersteklas smaak voor deze ramen te geven. Ze zijn ook verkrijgbaar in vele patronen en kleurontwerpen.

De vierde mythe over stofkeuze is dat stof licht van kleur en lichter van structuur moet zijn. De waarheid is dat als de stof goed is gevoerd, ze een zeer lichte dekking kunnen krijgen. Ze hebben misschien een extra laag voering nodig om ze er donkerder uit te laten zien. Als u scheidingen aan uw stof wilt toevoegen, kunt u decoratief touw of andere items plaatsen om deze scheidingen te verbergen. Ze lijken misschien lichter, minder sjofel dan normale gordijnen.

Je bent nu waarschijnlijk goed op de hoogte van enkele van de mythes over gordijnen. Sommige stoffen zijn felgekleurd en sommige zijn iets verhoogd van de plint, zodat wanneer mensen hun voeten opheffen, de stof een beetje omhoog komt. Sommige stoffen kunnen met regelmatige tussenpozen worden opgetrokken, gerimpeld of vastgebonden, zodat ze een vrij lichte uitstraling krijgen. Sommige stoffen zitten dicht opeengepakt met materialen die allergische reacties veroorzaken bij sommige gevoelige personen.

Wat ons nog steeds de vraag stelt, is het positieve effect op de gezondheid van de stof wanneer we een raambekleding in buitenstijl kiezen die is gemaakt van zware stoffen zoals jaloezieën van imitatiehout of geweven tinten. Hoewel de stoffen van tegenwoordig zo worden gemaakt dat ze bestand zijn tegen slecht weer, is er een kleine capaciteit over die een kleine hoeveelheid licht toelaat om de kamer binnen te komen waar ze zijn geïnstalleerd. De voordelen van het laten plaatsen van raambekleding voor binnen door een vakman zijn vrij moeilijk te vergelijken met de voordelen van raambekleding in huis.

You may also like