Hoe krijg je een gladde houtlook in Amsterdam met een beetje schuren

Vloer schuren Amsterdam

Hout is een mooi, duurzaam materiaal. Het kan moeiteloos worden gepolijst en zijn optimale helderheid bereiken met slechts een klein beetje schuren. Hier volgen enkele tips over hoe u in Amsterdam met een beetje schuren een gladde houtlook kunt krijgen.

Uitstekende oppervlakte afwerking

De oppervlakteafwerking van houten meubels en kasten moet uitstekend zijn. Als dat niet het geval is, zal overspuiten het werk alleen maar moeilijker maken. Als u een rustgevend, kalmerend effect wilt, kies dan een monochrome kleur zoals zwart of wit. Als u een totaal effect wilt, gebruik dan een kleur die helder is maar gedempt. Als u de kwestie van de oppervlakteafwerking frontaal aanpakt, komt het wel goed.

Vermijd te veel schuren

Maak er geen punt van om de planken te schuren, want dit zal de afwerking alleen maar ongelijkmatiger maken. Idealiter zou u de planken lichtjes moeten kunnen schuren tot een gladde, egale laag voordat u Finish Man toevoegt. Het is het beste om te beginnen met het licht opschuren van de planken tot een matige diepte (5-6 cm) om te veel schuren te voorkomen. Als u de planken te gretig schuurt, zal de afwerking te ongelijkmatig zijn en zult u een taai, onevenwichtig stuk krijgen. Neem in plaats daarvan de tijd en schuur de planken voorzichtig tot op een veel dieper niveau (15-20 cm) om een gelijkmatige opbouw te garanderen. U kunt ook een drybrush gebruiken om uw hout een frisse nieuwe look te geven.

Polijst het oppervlak voorzichtig

Naast het probleem van de oppervlakteafwerking, kan het schuren van de planken ook schade toebrengen aan het hout. Het is gemakkelijk om een houten tafel te veel te schuren, maar het is moeilijk om een gladde, gelijkmatige afwerking te krijgen zonder een schuurmachine te gebruiken. Gebruik een borstel of een fijn schuursponsje om de planken voorzichtig te schuren. Gebruik altijd een schuurspons met een gemiddeld of sterk gemiddeld zandgehalte. U kunt ook een fijne schuurspons gebruiken met een gemiddelde of sterke gemiddelde schuurtijd (25-40 minuten) om de natuurlijke schoonheid van het hout naar voren te brengen. Door een borstel met varkenshaar te gebruiken, kunt u ook voorkomen dat u de knoesten in de planken beschadigt. Een sterke borstel kan het glasvezelwerk aan de onderkant van de tafel beschadigen, maar met een schuursponsje met een zachte schuurinhoud kan de tafel rechtop blijven staan.

Niet te veel schuren

Als u een gladde, gelijkmatige afwerking wilt, kunt u niet te veel schuren. U moet de planken voorzichtig schuren tot een matige diepte (5-6 cm) om te veel schuren te voorkomen. Als u de natuurlijke schoonheid van het hout naar voren wilt brengen, kunt u ook niet te veel schuren. U moet de natuurlijke bestanddelen van het hout, zoals de knoesten, ook bekend als “bramen”, en hun omgeving naar voren brengen. Als u een strakke, schone afwerking wilt, kunt u ook niet te veel leien. U moet de planken overdreven verzachten om te voorkomen dat ze rimpelen.

You may also like